Ozon gazı ilk olarak su sterilizasyonunda kullanılmaya başlandı ve olumlu sonuçlar elde edildikçe farklı alanlarda da etkisini göstermeye başlamıştır. Balıkçılıkta ozon kullanımının güvenini FDA ozonun gaz ve su uygulama yöntemlerini gıda üstünde (kümes hayvanları, kırmızı et, balıklar dahil) anti mikrop ajanı olarak kabul etmesiyle netlik kazanmıştır. Bu alanlardan önemli yerlerden birine sahip olan balıkçılık sektörüdür. Balık avlanma yada yetiştirme yöntemi ile bizlere ulaşmaktadır. Denizlerde yetişen balıklarda doğanın kendini temizlemesi ve yüksek oranda mikroorganizmaların oluşmasını engellemektedir.
Yetiştirme yönteminde ise yetiştiricinin ürünlerin yaşadığı ortamı çok iyi patojen mikroorganizmalardan arındırmış olması ve tekrar oluşmasını engellemesi gerekmektedir. Önlemlerin alınmaması durumunda sonuçlar ürünün hastalığa yakalanması, gelişiminin geç olması hatta ölümlerine sebep olmaktadır. Ürünün sadece yetiştiği ortamı ozonlamak ürün için zararlı mikroorganizmalardan kurtardığımız anlamına gelmiyor bu sadece ilk önlem oluyor. Bu ürünlerin daha sonraki aşamalarda bulunacağı zeminin duvarların tavanın kullanılacak bıçağın, satırın, kasaların ozonlu su ile yıkanması işlemleri yapacak personelin dezenfeksiyonu ozonlu suyla yapılması,ürünün paketleneceği yada konulacak olan kasaların ozonlu su ile yıkanması.Ürünün yetiştirilmesinden paketlenmesine kadar dezenfeksiyon zincirinin korunması sağlanacaktır. Bunun yanında ozonla nakliye sırasında da ozonla yıkanmış balık tazeliğini çok daha uzun süre korumakta depolamada ve taşıma sırasında kullanılan ozonlu buz ürünün tazeliğini 12 – 13 güne kadar korumaktadır.