Tavukçuluk sektörü ülkemizde özellikle kuş gribi vakalarından sonra uzun süreli sektörel bir darbe yemiş ve devlet desteği sektördeki firmaların direnmesi ve halk bilinçlendirmesiyle birlikte günümüze bakıldığında tekrar kendi yerini bulmuştur.
Söz konusu gıda olduğunda ürünün yetiştirilmeden tüketiciye kadar olan kısmında dezenfektan zincirinin bozulmaması çok önemlidir.

Tavukçulukta ozonun en büyük avantajları arasında pilicin daha sağlıklı yetişmesi, diğer dezenfektanlara göre kansorejen etkisi olmaması , tavuk üzerinde kalıntı bırakmaması, klordan 3125 kat daha etkili olması, sudan ve elektrikten tasarruf sağlaması, sektördeki büyük sorunlar yaratan salmonella, e-coli bakterilerini yok etmesi, ürünün raf ömrünü uzatması başlıca sayabileceğimiz avantajlarıdır.
Tavukçulukta Başlıca Kullanım Alanları
Tavuk Üretim Çiftliklerinde
Üretim çiftliklerinde ozon uygulaması , hayvanların daha sağlıklı beslenmesi , böylelikle çok daha az oranda hastalanması sağlanmış olur. Buna paralel olarak çok daha az ilaç verilmesi çok daha az aşı yapılması üretici açısından kolaylık, maddi avantaj ,tüketici açısından daha sağlıklı ,kaliteli ürünün sunulmasında büyük rol oynar
Yumurtalarda

Ozon yumurtaların raf ömrünün uzamasına ve mikrobiyolojik sıkıntısının azaltılmasında önemli rol oynar. Yumurtalar hava alan kabuğu sebebiyle nem kaybına uğradıklarında büzüşmeler başlar bunun için depolandığı bölümlerde yaklaşık %90 oranında neme ihtiyaç duyarlar. %90 oranındaki nem bilindiği gibi bakterilerin rahat çoğalmasına ve küfe neden olur. Yüksek nem ile 0 derecede 8-9 Aya kadar küf ve bakteri gelişimi ortadan kaldırılabilir. Bu şekilde ürünün depolanması yumurtanın sağlıklı , taze, kaliteli ve üretici açısından büyük maddi avantaj sağlar
Tavuk Kesimhanelerinde
Ürünün dezenfeksiyonu önemli olduğu kadar çalışan personelin çalışılan ortamın ve kullanılan alet ve gereçlerin dezenfeksiyonu aynı derece önemlidir
Bu aşamada çalışan personelin kesimhaneye daha ilk girişten itibaren ellerinin ve ayaklarının dezenfeksiyonunun ozonlu yıkama ile gerçekleştirilmesi kalıntı ve kansorejen katkı içermemesinden personelin sağlığı açısından ayrıca tavuğun dezenfektan zincirinin korunmasında önemlidir.
Kesimin yapıldığı ortamda tavanın duvarların yerlerin alet ve gereçlerin ozonlu su ile yıkanması tavuğun ve aletlerin üzerinde kalıntı bırakmayacağından sağlıklı, kaliteli kesimin ayrıca dezenfeksiyon zincirinin bozulmaması açısından çok önemlidir.
Tavuğun kesilmesinden sonraki olan aşamalarda tavuğun yıkanmasında ve soğutulmasında kullanılan suyun ozonlu olması tekrar kullanılabilirliği açısından üreticiye çok büyük maddi yarar sağlamakla birlikte tavuğun üzerinde hiçbir kalıntı bırakmaması sağlıklı ürün ortaya çıkmasında büyük rol oynar.
Paketlemede ozonun kullanılması bakterinin tekrardan üremesini engellediği gibi paketlemede kullanılan ambalaj v.s materyalin sağlık açısından zararından korur ayrıca ürünün raf ömrünün çok daha fazla uzamasını sağlayacağından işletme için tekrardan maddi fayda sağlamaktadır.